Home » , , , » Αντιρρησίας συνείδησης (Hacksaw Ridge) 2016

Αντιρρησίας συνείδησης (Hacksaw Ridge) 2016

Αντιρρησίας συνείδησης (Hacksaw Ridge) 2016







Περίληψη: Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa , μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς. Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα. Ο Ντος ήταν ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην ιστορία των ΗΠΑ που έλαβε Μετάλλιο Τιμής. 

Βαθμολογία: 8.5/10: Ένα αριστούργημα. Μια ταινία που δεν μπορεί να μη σε κάνει να θαυμάσεις τον πρωταγωνιστή της, ο χαρακτήρας του οποίου σε συνδιασμό με την συγκλονιστική (και με αρκετά σκληρές εικόνες) σκηνοθεσία θα σας κάνουν να θέλετε να χειροκροτήσετε στο τέλος του έργου!

Έτος κυκλοφορίας: 2016
Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey
Διάρκεια: 2 ώρες και 19 λεπτά (139 λεπτά)
Είδος: Drama, History, War
Σκηνοθεσία: Mel Gibson
Σενάριο:  Robert Schenkkan, Andrew Knight
Χώρα: Η.Π.Α
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 8,7/10
Rotten tomatos: 85%
Metacritic: 71/100
                                                                             Trailer:








The Film Stage, Rory O'Connor
 "While derivative and endlessly cheesy, it's a characteristically visceral return for Gibson, and one that confirms that little has changed in the man's singular artistic psyche."


The Guardian, Andrew Pulver
"As repellent a figure as many may still find Gibson, I have to report he's absolutely hit Hacksaw Ridge out of the park."
                                                        

Για να βλέπετε πρώτοι τις νέες μας κριτικές και για να επικοινωνήσετε μαζί μας ακολουθήστε μας στο twitter ή κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου