Home » , » Manchester by the sea 2016

Manchester by the sea 2016

Manchester by the sea (Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα) 2016




Ο Λι Τσάντλερ είναι ένας ευερέθιστος μοναχικός τύπος που εργάζεται ως πολυτεχνίτης σε πολυκατοικία της Βοστόνης. Μια μέρα του Χειμώνα, λαμβάνει κλήση που τον καλεί στην πόλη που γεννήθηκε, βόρεια από εκεί που βρίσκεται. Η καρδιά του αδελφού του τον εγκατέλειψε, και μένει αυτός ως κηδεμόνας του 16χρονου ανιψιού του. Και σαν να μην ήταν αρκετό το χάσιμο του μοναδικού του αδελφού και οι αμφιβολίες περί της νέας του ιδιότητας, η επιστροφή του στα παλιά ανοίγει ξανά την πόρτα σε μια ανείπωτη τραγωδία.

Βαθμολογία: 8/10 Μία ταινία που αντενδείκνυται για καρδιακούς! Μία εκπληκτική ερμηνεία από τον Casey Affleck η οποία δικαίως του απέφερε το αγαλματίδιο του όσκαρ καθώς κάνει ακόμα πιο δραματικό το ούτως ή άλλως πολύ βαρύ σενάριο της ταινίας. Όσον αφορά το τελευταίο, θα το χαρακτηρίζαμε εξαιρετικό αν και θα προτιμούσαμε να σταθεί λίγο παραπάνω σε συγκεκριμένες πτυχές του προσωπικού δράματος του πρωταγωνιστή. Σίγουρα θα μπορούσε να πάρει το βραβείο της καλύτερης ταινίας.

Έτος κυκλοφορίας: 2016
Πρωταγωνιστούν: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
Διάρκεια: 2 ώρες και 17 λεπτά (137 λεπτά)
Είδος: Drama
Σκηνοθεσία: Kenneth Lonergan
Σενάριο:  Kenneth Lonergan
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 7,9/10
Rotten tomatos: 96%
Metacritic: 96/100
                                                                             Trailer:








New York Magazine (Vulture), Bilge Ebiri
 "Lonergan is the master of taking a scene that starts off as something familiar, then sending it spinning off in another direction, and then pulling back at just the right moment, as the viewer’s imagination hurtles ahead to fill in the gaps.."


Screen International, Fionnuala Halligan
"Kenneth Lonergan’s deeply moving return after the travails of Margaret shows what a rare storyteller he is, measuring out his narrative beats in a world which crackles with life, guiding Casey Affleck’s magnificent performance, instantly recognisable as a career-be"
                                                        

Για να βλέπετε πρώτοι τις νέες μας κριτικές και για να επικοινωνήσετε μαζί μας κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου